Na het zien van de foto’s en video’s en het lezen van de verhalen en informatie zou je wel een introduik willen maken, maar kan dat wel? Jazeker, en dat gaat makkelijker dan verwacht!

  1. Stuur een email naar introduik@the-shark.nl waarin je aangeeft dat je interesse hebt in een introduik.
  2. We plannen samen een geschikte donderdagavond voor je eerste duik.
  3. Wij zorgen ervoor dat er die avond een gebrevetteerde instructeur voor je klaar staat om je eerste duik veilig te begeleiden.

Kosten van de introduik

De kosten voor een introduik bedragen 25,- €. Bij het aangaan van een verenigingslidmaatschap kunnen deze 25,- € eenmalig worden verrekend met de contributie.

Het programma bij de introduik

De introduik wordt gepland tijdens onze trainingstijd in het zwembad. We spreken een kwartier voor aanvang af, dan hebben we alle tijd om met elkaar kennis te maken. We willen deze avond voornamelijk interactief maken. Wij kunnen dan vertellen over onze vereniging, de basis- en veiligheidsprincipes van het duiken uitleggen en de werking van een duikset demonstreren. Indien er vragen zijn, kunnen we deze direct beantwoorden.

Na deze ‘droge’ sessie van circa 15-20 minuten zullen we ons gaan omkleden en beginnen we aan de ‘natte’ sessie van circa 60-75 minuten. De invulling hiervan varieert en zullen wij aanpassen aan de wensen en vaardigheden van de introduiker.
Er kan bijvoorbeeld gestart worden met een snorkelsessie, waarbij de introduiker ervaart hoe het is om met het gezicht onderwater te kunnen ademen.
Daarna gaan we een duik maken, waarbij verschillende oefeningen aan bod komen die voor iedere duiker belangrijk zijn, zoals:

  • Oren klaren;
  • Duikbril leegblazen;
  • Zelfstandig trimmen met je trimvest;
  • Het delen van lucht met je buddy (buddybreathing);

Na het opruimen van de duikset en het omkleden zullen we altijd de introduik evalueren. Hierbij staat jouw ervaring van de avond centraal.

Tijdens de duik zullen we ook foto’s maken, welke je achteraf, kosteloos per email worden toegestuurd.

Meer informatie over de vereniging en het lidmaatschap