Todi
Onderwater in Todi (België)

Tja, duiken natuurlijk zul je denken. Dat klopt uiteraard, maar het is véél meer dan dat én daar blijft het niet bij!

Als vereniging proberen we het hele jaar door een variërend aanbod te creëren voor onze leden. Dit aanbod begint met activiteiten zoals duikopleidingen en –specialisaties en uitstapjes naar bijzondere duiklocaties. Denk hierbij aan dagtrips naar bijvoorbeeld Naturagart in Duitsland of TODI en NEMO33 in België, maar ook aan weekenden naar bijvoorbeeld Zeeland of de Ardennen. Niet-duikende familieleden kunnen hier ook aan deelnemen.
De drijvende kracht binnen de vereniging voor deze uitstapjes is onze accuviteiten commissie. De opleidingen en specialisaties worden verzorgd door onze eigen instructeursgroep.

Uitstapjes

We starten het duikseizoen traditioneel met het Startersweekend, een duikweekend dat gebruikelijk in Zeeland wordt georganiseerd. Het voordeel van Zeeland is de variatie aan duikstekken. Zowel de beginnende, als de meer ervaren duiker kan hier naar hartelust duiken. Daarnaast gaan we ook jaarlijks terug naar de Belgische Ardennen, waar in een weekend verschillende volgelopen steengroeves zoals La Gombe, La Croisette, La Roche Fontaine en meer worden bezocht.

Als het kouder wordt is er bij The Shark geen reden om niet te duiken. In deze periode bieden verschillende indoor duiklocaties een mooi alternatief.
Zowel in België met bijvoorbeeld NEMO33 in Brussel en TODI in Beringen, als in Duitsland met bijvoorbeeld Tauchzenter Nullzeit in Duisburg en Monte Mare in Rheinbach zijn er verschillende locaties die ook in de winter een aangename watertemperatuur hebben.

Opleidingen en specialisaties

Onze instructeurs kunnen het opleidings- en specialisatieprogramma aanbieden welke de NOB heeft ontwikkeld.
Een opleidingsjaar ziet er (onder voorbehoud) als volgt uit:
Tegen het eind van de winter begint de 1* opleiding. Na het volgen van de theorie- en zwembadlessen zitten we in de lente. Dit is een mooi moment om kennis te maken met het buitenwater. Onze opleidingsplas is de Boschmolenplas in Panheel.
Gebruikelijk is dat we aansluitend aan de 1* opleiding, starten met de 2* opleiding. Bij voldoende cursisten kan er ook halverwege de zomer een tweede 1* opleiding starten.
De start van de 3* opleiding is variabel. Deze kan qua tijdsvenster in het begin van het jaar, of later in het jaar starten.

Hetzelfde geldt ook voor de duikspecialisaties. De specialisaties ijsduiken en droogpakduiken zullen natuurlijk in de winter georganiseerd worden. Een cursus Nitrox basis in de lente of zomer, voor duikers die bijvoorbeeld in de zomer naar een tropische locatie gaan, waar ze graag met nitrox willen duiken.
Het aanbod van specialisaties is behoorlijk uitgebreid, de start is ook afhankelijk van de animo voor een bepaalde specialisatie.